FAQs

Veel gestelde vragen

Ik zit in een rolstoel. Kan ik bij jullie varen?

Jazeker! Er varen dagelijks vier Amsterdam Light Festival rolstoel toegankelijke boten: 17:00, 17:30, 19:15 en 19:45. Het is hierbij wel noodzakelijk om vooraf te reserveren.

Ik heb iets aan boord laten laten liggen!

Je kunt de door ons gevonden voorwerpen bekijken op onze iLost pagina.  Zit jouw eigendom ertussen? Dan kun je het hier direct claimen en laten retourneren.

Kan ik zeeziek worden?

Dat is heel onwaarschijnlijk. De boten varen voornamelijk in de grachten van Amsterdam, waar het water over het algemeen heel rustig blijft.

Zijn er toiletten aan boord?

Ja, natuurlijk! Op elke boot is één toilet aanwezig.

Wat als het regent/stormt/onweert/hagelt/vriest?

Onze boten kunnen geheel afgesloten worden en zijn voorzien van verwarming. Hierdoor zit je, ongeacht het weer buiten, altijd lekker warm. In de grachten kan bijna onder alle weersomstandigheden gevaren worden. Mochten we onverhoopt niet kunnen varen wegens hoog water, vorst of storm dan wordt de vaart kosteloos geannuleerd.

Zijn er reddingsvesten aan boord?

Elke boot is uitgerust met vier reddingsboeien. Verder kan het zitgedeelte van iedere stoel gemakkelijk losgemaakt worden, waarna het dienst doet als een drijfplankje.

Mag er gerookt worden aan boord?

Roken is alleen toegestaan op het achterdek.

Verkopen jullie ook cadeaubonnen?

Jazeker! Deze zijn verkrijgbaar bij onze kassa of te bestellen via reservations@blueboat.nl.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Je kunt je auto parkeren bij de dichtstbijzijnde parkeergarage: “Byzantium”. De parkeergarage ligt op vijf minuten loopafstand aan de Stadhouderskade. Klik hier voor de website van parkeergarage Byzantium.

Waar kan ik mijn bus parkeren?

Tegenover onze steiger is een bus laad- en los plek. De bus kan hier echter niet blijven staan. Op het Museumplein is een busparkeergarage.

Zijn er gehandicaptenparkeerplaatsen in de buurt?

Op deze site kun je controleren waar zich op dit moment gehandicapten parkeerplaatsen bevinden in Amsterdam.

Zijn de kaartjes op tijd en datum?

Ja. Je tickets zijn alleen geldig op de datum en tijdstip die je tijdens het bestelproces hebt gekozen. Het is niet mogelijk om eerder of later de rondvaart te doen.

Ik heb een e-ticket besteld maar niets ontvangen! Wat nu?

Je kunt het best even een mail sturen naar reservations@blueboat.nl o.v.v. de naam waarop je hebt geboekt en de datum (en indien van toepassing de tijd). Je krijgt het ticket dan opnieuw toegezonden.

Kan ik met creditcard betalen?

Natuurlijk. Wij accepteren Visa, MasterCard en American Express.

Is de boot warm?

Ja, onze comfortabele en verwarmde boten houden je lekker warm tijdens de koude wintermaanden!

Is er een gids aanwezig op de boot?

Onze reguliere Amsterdam Light Festival rondvaarten beschikken een audio guide (Engels en Nederlands) waarmee je naar een leuk en informatief verhaal luistert over de plekken en kunstwerken waar je langs vaart. Op de open sloep vaart is je schipper ook je live gids!

Moet ik lang wachten?

Wij verzoeken iedereen vriendelijk om uiterlijk 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Dan kunnen we in alle rust aan boord stappen en op tijd vertrekken.

Er zijn geen kinderkaartjes beschikbaar voor de open sloep? Is het uitverkocht?

We hebben geen kindertarieven op de open sloep, maar kinderen zijn van harte welkom!

Blue Boat is een official partner van het Amsterdam Light Festival. Wat houdt dat in?

Klopt! Dit betekent dat je van ons het officiële audioverhaal krijgt en weet je zeker dat je de juiste informatie krijgt. Daarnaast doen wij een afdracht aan het festival waardoor de kaartjes iets duurder zijn. Dit financiert het festival en zorgt ervoor dat ze elk jaar door kunnen blijven gaan.

Mag ik mijn eigen eten meenemen?

Helaas is het niet toegestaan eigen eten mee te nemen aan boord van een reguliere rondvaart.

Kan ik een kinderwagen meenemen aan boord?

Kinderwagen dienen ingeklapt op de steiger te blijven.

Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas kunnen wij geen honden toelaten op onze reguliere rondvaarten (met uitzondering van hulphonden). Indien u zelf een boot reserveert, mag dit onder bepaalde omstandigheden wel.

 Moet ik ook voor kinderen betalen?

Kinderen onder de vijf jaar mogen gratis mee, op voorwaarde dat zij tijdens de rondvaart bij hun ouders op schoot zitten. Voor kinderen van 5 t/m 13 jaar oud geldt het kindertarief.